Fraser Place Antasya’nın Yiyecek İçecek Müdürü Tayfun Demir, otelin benzersiz konseptini ve özel mutfak sistemini anlattı. Otelin mutfağı misafire özel yaklaşımı, sıra dışı isteklere verdiği cevaplar ve lezzet kalitesine verdiği önemle öne çıkıyor.
Tayfun Bey, öncelikle bize otelin konseptini ve bu konsepte yönelik geliştirdiğiniz mutfak sisteminizi biraz anlatır mısınız?
Konseptimiz diğer otellere nazaran biraz daha farklı ve özgün. Bütün odalarımız misafirlerimize kendilerini evindeymiş gibi hissettirebilmek için özel olarak tasarlandı. Oda tiplerimiz 1+1, 2+1 ve 3+1 süit odalar olarak birbirinden ayrılıyor. Tüm odalarımızda misafirlerimizin ihtiyaçlarına göre, bir evde bulunabilecek tüm ekipman ve aksesuarlar yer alıyor. Dolayısıyla bizler de menü planlamamızı bu etkenleri göz önünde bulundurarak yapıyor ve değişik lezzetleri kendi kültürümüzle harmanlayarak sunmaya özen gösteriyoruz.
Konuklarınızın beklentilerine göre mutfağınızı şekillendiriyorsunuz. Bu açıdan mutfağınızın diğer otel mutfaklarından farkları neler?
Mutfağımızı diğer mutfaklardan ayıran en önemli özellik, kesinlikle donuk ürün kullanmıyor olmamız ve şoklama yapmamamız. Hitap ettiğimiz kesim genellikle uzun dönem konaklama yapan misafirler olduğu için menü içeriklerimizi, her yaz ve kış aylarında mutlaka yeniliyoruz. Her odamızda mutfak bulunması sebebi ile klasikleşen tatlardan biraz uzak durmaya gayret ediyor, misafirlerimize sıradışı ne sunabiliriz diye düşünüyoruz. Dünyanın her yerinden gelen misafirlerimiz bazen kendi kültürlerinden yaptığı yemekleri veya tarifleri dahi bizimle paylaşıyor. Bu karşılıklı ilgi de bizim her zaman kendimizi geliştirmemize ve müşteri memnuniyetine odaklanmamızı sağlıyor.
Neler var menünüzde?
Menü planlaması yaparken misafir portföyümüzü göz önünde bulundurarak bir ilerliyoruz. Şu an menümüzde Orta Doğu ve Asya mutfağından lezzetler bulunuyor. Bunun yanında Osmanlı mutfağı ve dünya mutfağından da lezzetler sunuyoruz.
Lezzet kalitesine verdiğiniz önemden, kullandığınız ürünlerden söz etmek ister misiniz?
Yaptığımız yemekleri misafirlerimizin beğenmeleri bizler için çok değerli kesinlikle donuk ürünler, hazır gıdalar kullanmıyoruz. Yemeklerimizin yanındaki garnitürleri mutlaka mevsimine göre değiştiriyoruz. Satın almalarımızda, sektörün en bilindik ve güvenilir firmalarını tercih ediyoruz.
Kendinizi ve mutfak ekibinizi bize biraz tanıtır mısınız?
Öncelikle böyle bir ekip ile uzun yıllardır çalıştığım için kendimi, çok şanslı ve mutlu hissediyorum. Bu yılların getirmiş olduğu birlik ve beraberlik sayesinde çok güzel bir aile olmayı başardık. Mutfak ekibimizi size şöyle tanıtabilirim.
Tayfun Demir: 1985 Tokat doğumluyum. Fraser Place Antasya’da Yiyecek İçecek Müdürü olarak görev yapıyorum. 2003 yılından beri turizm sektörünün içindeyim, her zaman kendimi geliştirmeye ve yenilemeye çaba gösteriyorum.
Nalan Okur: 1992 Kırklareli doğumluyum. Kırklareli Turizm Otelcilik bölümü 2009 mezunuyum. Fraser Place Antasya’da Sous Chef olarak görev yapıyorum.
Meryem Koçyiğit: 1979 Tokat doğumluyum. Fraser Place Antasya’da Chef De Partie olarak görev yapıyorum. Uzun yıllardır yemek yapıyor ve yaparken büyük keyif alıyorum.
Sena Kıvanç: 2001 Kadıköy doğumluyum. Doğuş Üniversitesi 2021 Sosyal Hizmetler mezunuyum, Fraser Place Antasya’da Demi Chef olarak görev yapıyorum.
Bize verdiğiniz iki tarifi seçme nedenlerinizden söz eder misiniz?
Sizler ile paylaştığımız her iki tarifimiz de en çok tercih edilen ve olumlu geri bildirimler aldığımız yemeklerimiz. Menü planlamamızda her daim bulunan bu güzide yemeklerimizi, sizlerin aracılığı ile paylaşmaktan büyük keyif alıyoruz.
KUZU İNCİK
Malzemeler:
- 4 adet kuzu incik
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- Deniz Tuzu
- Tane karabiber
- Taze kekik
- 3 adet defne yaprağı
- 6-7 dal maydanoz
- 1 adet soğan
- 3-4 diş sarımsak
- Dövülmüş tane kişniş
Yapılışı:
Kuzu inciği yıkayıp kurulayın. Bir kapta zeytinyağını, öğütülmüş karabiberi, deniz tuzunu, dövülmüş kişniş ve sarımsağı diğer tüm malzemelerle bir kabın içerisinde iyice karıştırın. İncikleri de ekleyerek üzerini streç film ile kapatıp 1 saat dolapta dinlendirin. Dinlenme işleminden sonra kuzu inciği, fırın tepsisi veya borcama yerleştirip üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 2-2,5 saat kadar pişirin.
İÇ PİLAV
Malzemeler:
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Tarçın
- Yenibahar
- 1 çay bardağı kuş üzümü
- 1 çay bardağı dolmalık fıstık
- 3 dal dereotu
- Tuz
- Karabiber
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tozşeker
Yapılışı:
Pirinçleri 30 dakika kadar ılık suda bekletin. Soğanları yemeklik doğrayın ve tencereye alın. Tereyağı ve bir miktar tuz ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Dolmalık fıstığı, kuş üzümünü ve yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyip 2 dakika daha kavurun. Tarçın, yenibahar, tuz ve diğer baharatları da ekleyerek 2 dakika daha kavurun. 3 su bardağı sıcak suyu ilave edip karıştırın kaynamaya başlayınca ve altını kısarak 10 dakika kadar demleyin.
SPAGETTI DI MARE
Malzemeler:
- 30 gr. karides
- 50 gr. midye
- 40 gr. kalamar
- 20 gr. salça
- 1 diş sarımsak, kıyılmış
- 1/2 soğan, kıyılmış
- 1 domates, küp doğranmış
- 30 ml. zeytinyağı
- Bir tutam tuz ve karabiber
Yapılışı;
Bir tavada zeytinyağını kızdırın ve soğanı ekleyin, ardından ince kıyım sarımsağı ilave edin. Soğanlar renk aldığında sırayla kalamar, midye ve karidesleri ilave edin. Malzemeler sotelenmeden, domatesleri ekleyin. İyice karışan malzemeye salça ve baharatları ilave edin. 2-3 dakika soteleyin ve servis edin.