Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, Bloomberg HT’de sektörün içinde bulunduğu durumu değerlendirdi ve çözüm önerilerini paylaştı.
Piyasa Hattı’nın sunucusu Güzem Yılmaz, 20 Mart Çarşamba günü Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay’ı ağırladı.
Okay, bir soru üzerine inşaat sektörünü şöyle değerlendirdi: “2018’de 2.6 seviyesinde büyüme gerçekleşti ama inşaat sektöründe negatifti ve bu devam ediyor. Döviz artışları vs. konuta ilgiyi azalttı.” 2018’i birçok firmanın daralmayla kapattığını belirten Yılmaz’ın, “Sizin rakamlarınız nasıldı?” şeklindeki sorusunu Okay şöyle yanıtladı: “Geçtiğimiz yıl iki projeye başladık. Biri Bodrum Aspat’taki Anthaven. Bu, yaklaşık 300 milyon euro’luk bir proje. 100 milyon euro’luk kısmıyla başladık. Etap etap yürümeye karar verdik. Türkiye’nin en iddialı projelerinden biri olacak. Bir de, sağlık rezidansı şeklinde bir konsept geliştirdik: Antwell Life Care Residance. Sağlıklı yaş almayı hedefleyenler için düşünülmüş bir konsept ve bunu marka haline getireceğiz.”
”Stok rakamlarınız nasıl? Yani risk yönetimini nasıl yaptınız?” şeklindeki soruya Okay’ın yanıtı ise şöyle oldu: “Toplam 150 kadar stoğumuz var. Dengeli büyüyoruz. Biz yurt içinde ve yurt dışında çalışan bir firmayız. Ağırlıklı olarak yurt dışında taahhüt yapıyoruz.”
“Emlak Katılım Bankası’nın devreye girmesi ne ifade ediyor?” sorusuna Okay’ın yanıtı şu şekilde oldu: “Biz pozitif bakıyoruz. 2001’e benzer bir ortamdayız ama şu an hacim ve stoklar daha büyük olduğu için ciddi teşvikler lazım. Ki Emlak Katılım Bankası güzel bir çalışma. Tabii asıl olarak güven ve istikrara ihtiyaç var. Bu ülke büyük bir ülke, güçlü bir ülke. Bunları da aşacağız.”
ANT YAPI’DA ÜST DÜZEY ATAMALAR
İletişim sektörünün deneyimli isimlerinden F. Fatma Çelenk Genel Koordinatör olarak Ant Yapı ailesine katılırken, Yunus Bektaşoğlu da İnsan Kaynakları Koordinatörü olarak atandı.
F. Fatma Çelenk, Ant Yapı’nın Kurumsal İletişim, Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Koordinatörlüğü görevini üstlenirken yurt içindeki ve yurt dışındaki tüm projelerden de sorumlu olacak. Mimar Sinan Üniversitesi mezunu olan Çelenk, iş hayatına TRT’de başladı. İngiltere Pinewood Stüdyoları ile ABD Universal Stüdyoları’nda proje bazlı çalıştı.
2015’ten bu yana üniversitelerin MBA programlarında ders veren Çelenk, yazdığı makalelerle de gençlere rehberlik ediyor.
Doğan Grubu, Soyak Holding gibi saygın firmalarda üst düzey görevler alan Çelenk, ulusal ve uluslararası pek çok ödülün de sahibi.
Özyeğin Üniversitesi MBA programında eğitim veren Çelenk, Harvard Business Review Türkiye ve Marketing Türkiye Blog Yazarı. Çelenk, aynı zamanda birçok sivil toplum kuruluşunun Yönetim Kurulunda aktif olarak çalışıyor.
İNSAN KAYNAKLARINA TAZE KAN
Kariyerine akademisyen olarak başlayan Bektaşoğlu, 2014’ten beri turizm sektöründe çalışıyor.
Ant Yapı İnsan Kaynakları Müdürü olarak atanan Yunus Bektaşoğlu ise Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat bölümü mezunu. Kariyerine Marmara Üniversitesi’nde başlayan Bektaşoğlu, Kastamonu Üniversitesi ve Okan Üniversitesi İşletme Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2014’te Amerikan otel zinciri Best Western’e ait Best Western Plus Hotel’de görev aldı. 2015’ten itibaren Radisson Hotel Group’ta İnsan Kaynaklarında yönetici olarak görev yaptı.
Kalite Denetimlerinde
ANT YAPI’YA TAM NOT
Evrensel kalitenin adresi Ant Yapı, ISO 9001:2015 ara denetimi ve OHSAS 18001:2007 yeniden belgelendirme denetimlerini başarıyla geçti.
Ant Yapı Kurumsal Kalite Politikasını 2008’den beri ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi; Çevre Politikasını ve İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Politikasını 2009‘dan beri ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Standartları çerçevesinde yapılandırıyor.
Her yıl yeniden denetlenen ve yeniden belgelendirilen Ant Yapı, geçtiğimiz şubatta ISO 9001:2015 ara denetimi ve OHSAS 18001:2007 yeniden belgelendirme denetimlerine tabi tutuldu. TÜV-SÜD’ün iki gün süren denetimlerinden ekibin ve çalışanların katkı ve gayretleriyle başarıyla geçildi. Nisandaki ISO14001:2015 denetimi için de haftalık toplantılar devam ediyor.
Yönetim Kurulu liderliğindeki çalışmalarda müşteri odaklılık, kanıta dayalı olarak sürekli iyileştirme yaklaşımı ve çalışanların aktif katılımı hedefleniyor. ISO 9001; Uluslararası Standartlar Örgütü’nün 1987’de yayımladığı, etkili kalite yönetim sisteminde bir standart olup 2015’te revize edildi. Bu standartlar, risk temelli düşünceye dayalı proses yaklaşımı, esnek dokümantasyonu, ilgili iç ve dış tarafların dikkate alınmasını ve yönetim sistemlerinin uyumunu hedefliyor.
Kalite Yönetim Sistemi’nin potansiyel faydaları, ürün ve hizmetlerin sürekliliği, müşteri memnuniyeti, riskleri ve fırsatları belirlemek ve KYS şartlarına uygunluk. Böylece olası zararlar engelleniyor ve sürekli iyileşme sağlanıyor.
İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, sağlıklı ve güvenli çalışma ortamlarının teşkilini, çalışan güveni ve motivasyonunu artırarak imalatta kaliteyi iyileştiriyor.
Çevre Yönetim Sistemi’yle de çevreye duyarlı inşaat -atık yönetimi, enerji kontrolü ve çevreye duyarlı malzeme kullanımıyla sürdürülebilir şantiye- uygulamaları geliştiriliyor.
Yönetim sistemlerinin önemi artarken, yurt içi ve yurt dışı proje-taahhüt ihalelerinde kalite-iş güvenliği-çevre belgeleri, yeterlilik şartları arasında sayılıyor. Yönetim sistemleri, iş-imalat kontrollerinin hızlı ve doğru olmasında, önceki hataların tekrarlanmamasında, hataların ve zaman kayıplarının önlenmesini sağlıyor. Ürün ve sistem tercihlerinde standardizasyonun ve sürekliliğin sağlanması için bu deneyimlerin tüm süreçlere koordineli bir şekilde aktarılmasını ve doğru raporlanmasını sağlıyor.
Denetimler Antwell Life Care Residence Şantiyesinde ve Merkez Ofiste gerçekleştirildi.