BURADA YAŞAMAYI ÇOK SEVİYORUZ

Avukat Ceyda Sıla Çetinkaya, kendisi gibi avukat eşiyle birlikte 4 yıldır Antteras’ta yaşıyor. Burada yaşamanın en keyifli kısmının Boğaz manzarasını her gün izleyebilmek olduğunu söyleyen Çetinkaya’nın “Kesinlikle gördüğüm en güzel projelerden biri” dediği Anthaven’da da bir aile yazlığı var.

İstanbul’a 6 yıl önce gelen, aslen Ankaralı bir çift Ceyda Sıla Çetinkaya ve eşi Kaan Çetinkaya… İkisi de avukat. Yaklaşık dört yıldır Antteras sitesinde yaşıyorlar. Sitenin en genç çiftlerinden de biri onlar… Sıla Çetinkaya ile Antteras’taki hayatlarını, avukatlık mesleğinin zorluklarını, hobilerini ve Ant Yapı’yla nasıl tanıştığını konuştuk.

Ant Yapı dostlarının ve komşularımızın sizi tanıması için kendinizden, ailenizden bahseder misiniz biraz?

2011 yılında TED Ankara Koleji’nden mezun oldum ve ardından Bilkent Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesi’nde ana dalımı, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde de yan dalımı tamamladım. Kaan’la Bilkent’te tanıştık ve ikimiz de avukatız. Ben Baker McKenzie’de uluslararası tahkim ve uyuşmazlık çözümü alanında çalışıyorum, Kaan Çetinkaya Hukuk Bürosu’nun kurucu ortağı olarak mesleğini icra ediyor. İkimiz de Galatasaray Üniversitesi’nde yüksek lisans yapıyoruz. Ben ayrıca Galatasaray Spor Kulübü’nde kongre üyesiyim.

Hobileriniz, farklı ilgi alanlarınız var mı?

Tam bir araba tutkunuyum. Özellikle Amerikan arabalarını çok seviyorum, hatta eskiden 2008 model bir Ford Shelby GT500’üm vardı. Bunun dışında çok uzun yıllardır tenis oynuyorum.

Ant Yapı’yla ne zaman tanıştınız? Daha önce başka bir Ant Yapı projesinde yer almış mıydınız?

Ant Yapı ile tanışmamız, çok uzun yıllar önce babam Coşkun Aras’ın Ant Yapı’ya yeminli mali müşavir olarak danışmanlık vermesiyle başladı. Dolayısıyla tanışıklığımız epey eski bir zamana dayanıyor. Ayrıca Anthaven’da da ailemizin yazlığı var. Anthaven kesinlikle gördüğüm en güzel projelerden biri ve orada zaman geçirmeyi çok seviyorum.

Antteras’ta yaşamak nasıl bir deneyim?

Burada yaşamayı çok seviyoruz ve bizim için en önemli ve keyifli kısmı yeşillikler içerisinden boğaz manzarasını her gün izleyebiliyor olmak. Evimizin bulunduğu blok kuşkusuz sitenin en güzel manzarasına sahip evlerinden birisi. Bunun dışında sitenin spor imkanları ve çok değerli komşulara sahip olduğumuz bir site olması da bizim için çok önemli.

Çocuklarınız var mı? Onlar açısından Antteras’ta yaşamanın avantajları neler?

Çocuğumuz yok ancak çocuklar için oyun alanlarının olması sebebiyle ileride bizim için avantajlı olacağını düşünüyorum.

İstanbul’un en köklü semtlerinden Beylerbeyi’nde yaşıyorsunuz. İşe gidip gelmek zor oluyor mu?

İşyerim Etiler’de, bu sebeple sabah ve akşam saatlerinde köprü trafiğini çekmek biraz can sıkıcı olabiliyordu. Ancak pandemi döneminde evden çalışma sistemini benimsediğimiz için sadece toplantılar için ofise gittim. Trafik olmayan saatlerde yaklaşık 10-15 dakikada gidebiliyorum. Avrupa Yakası’na geçişin kolay olması ve oturmuş bir mahalle kültürünün olması sebebiyle Beylerbeyi’nde yaşamayı çok seviyorum.

Peki, mesleğinize dönersek, başarılı bir avukat olmanın ipuçları neler?

Avukatlık mesleğinde başarılı olmak için verilebilecek en önemli ipucu çok çalışmak. Avukatlık, çok iyi bir teknik hukuk bilgisi, sorunların hukuki olduğu kadar ticari yönünü de anlayabilme ve iyi bir iletişim becerisini gerektiriyor. Verdiğiniz her karar ve görüşle ciddi bir sorumluluk alıyorsunuz. Elbette tüm bunları yapabilmek gerçekten çok çalışmaktan ve detaycı olmaktan geçiyor. Ayrıca bu kadar zor bir mesleği sevmeden yapmanın imkânsız olduğunu düşünüyorum.

Türkiye’de kadın bir avukat olmanın zorluklarını yaşıyor musunuz?

2022 yılına gelindiğinde, Türkiye’de kadın avukat olmanın kolay olduğunu söylemek isterdim ancak ne yazık ki öyle değil. Hâlâ her alanda birçok zorlukla karşılaşıyoruz ve her biri hakkında ayrı birer makale yazabiliriz sanırım. Kadınların iyi avukat olamayacağı çünkü eviyle de ilgilenmesi gerektiği düşüncesine sahip ciddi bir kitle var. Sizinle çalışıp ne kadar başarılı olduğunuzu gördüklerinde bu önyargıyı yıkabiliyorsunuz.

Peki, evde ‘cinsiyet eşitliği’ sağlanıyor mu?

İkimiz de günde 15-20 saat çalışıyoruz ve hayatın her alanında olduğu gibi eve ilişkin sorumluluklarımızı da paylaşıyoruz, dolayısıyla kadının evle veya çocuğuyla ilgilenmesi gerektiği gibi bir sosyal klişenin kabulü bizim için asla mümkün değil. Kaan da bu çerçevede ‘Yanındayız Derneği’nin aktif bir üyesi olarak, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı mücadele ediyor ve bu alanda çalışmalarını sürdürüyor.

Antteras’ın spor imkanları ve çok değerli komşulara sahip olması da bizim için çok önemli.

Bir yanıt yazın