TÜRKİYE KÜLTÜRLERİN BULUŞMA NOKTASI

İki yıl önce İstanbul’a yerleşirken Anthill’i tercih eden komşumuz Ho-Eun Hong’la çalışma hayatını, bir yabancı olarak ülkemizde nasıl karşılandığını, Anthill’in cezbedici özelliklerini, İstanbul’u ve Türkiye ile ilgili gözlemlerini konuştuk.

Avrasya Tüneli’nin CEO’su, Güney Koreli iş adamı Ho-Eun Hong iki yıl önce Türkiye’ye geldiğinde, ülkesindeki arkadaşlarının da tavsiye ettiği Anthill ’de yaşamayı tercih etti. Bir dünya şirketi olarak biz de böyle saygıdeğer bir komşumuz olmasından mutluyuz. Hong, lokasyonu, hizmet anlayışı ve sunduğu imkânlar için tercih ettiği Anthill için “Anthill’de birçok gurbetçinin yaşamasının nedeni bize ayrıcalıklı hissettiren ve yaşamı kolaylaştıran detaylardır” diyor. Kendisini yakından tanıyalım…

İki yıl olmuş ama yine de öncelikle ülkemize hoş geldiniz demek isteriz… Ant Yapı dostlarına biraz kendinizden bahseder misiniz?

Ben Ho-Eun Hong, İstanbul’da çalışan Güney Koreli iş insanıyım. Evliyim ve bir oğlum var. Oğlum Güney Kore, Seul’de üniversiteye devam ediyor. İstanbul’a iki yıl önce geldim ve geldiğim günden bu yana Anthill’de yaşıyorum. Maalesef tüm dünyayı etkisi altına alan Corona Virüs dolayısıyla tek başıma yaşıyorum.

Hangi projelerde çalıştınız, şu an neler yapıyorsunuz?

Bir Türk şirketi ile Güney Koreli bir şirketin ortak girişimi olan Avrasya Tüneli’nin CEO’suyum. Avrasya Tüneli’ne katılmadan önce, Kore EPC şirketinde finansman sorumlusu olarak Türkiye dahil olmak üzere dünyadaki birçok altyapı projesinin finansmanında çalıştım. Özellikle Çanakkale projesinin finansmanında yer almış olmaktan büyük gurur duyuyorum. Yani Avrasya Tüneli’nde çalışmadan önce Türkiye’de birçok iş gezisine çıkabildim ve Türkiye’yi yakından tanıma fırsatım oldu

Anthill’i tercih etmenizdeki etkenler neler? Size ne tür avantajlar sağladı?

Birinci neden, profesyonel ve güler yüzlü personele sahip olmaları. Benim gibi yabancılar için özel olarak, kişisel ağırlama hizmeti veriyorlar. Sadece Anthill’de değil, diğer tesislerde de tüm personel çok kibar ve İngilizce iletişim becerisine sahip.

Benim için ikinci avantajı, gerekli tüm sosyal tesisleri tek bir Anthill kompleksinde bulundurmaları oldu. Spor salonu, yüzme havuzu, market ve birçok iyi restoran var. En önemlisi de bu saydığım alanları çok iyi dizayn etmiş bir kompleks yapı olması…

Üçüncüsü de elverişli bir konum tercih etmiş olmalarıydı. Çevre yoluna bağlanarak havaalanına ve Anadolu yakasına gitmek oldukça kolay. Anthill, trendy ve dinamik bir bölge olan Bomonti’de yer alıyor, bu sayede yürüyerek metro istasyonuna veya Nişantaşı gibi alışveriş bölgesine gitmek zahmetsiz. Güney Koreli meslektaşlarım Anthill’i bu nedenlerle tavsiye etmişlerdi ve bu avantajlar bana da çok cazip geldiği için tercih ettim. Anthill’de birçok gurbetçinin yaşamasının nedeni de bu tür ayrıcalıklı hissettiren ve yaşamı kolaylaştıran detaylardır.

Türkiye hakkında ne düşünüyorsunuz?

Türkiye dinamik olarak büyüyen bir ülke, her gün bir şeyler değişiyor. Özellikle İstanbul Boğazı’nın muhteşem manzarası ve deniz kıyısı hattı etkileyici. Her yerde harika sokak yemekleri ve restoranlar var. Türkiye’de İstanbul dışına seyahat etmek için, Ege sahillerini ve tarihi yerleri tercih ediyorum. Fethiye’deki ilk yamaç paraşütü deneyimimi ve Ölüdeniz’in masmavi denizini hâlâ hatırlıyorum. Türkiye, Kore TV yemek programı ve YouTube seyahat ve yemek kanalı için bir numaralı yer. Burada yaşayarak dengeli bir çalışma hayatım olabilir.

Türkiye ve Güney Kore arasında ne tür farklar var sizce?

İki ülke arasında farklı şeylerden ziyade ortak noktalar bulmak çok daha kolay. Türkiye, aile yapısında büyüklere gösterilen hürmet ve saygı, jeopolitik özellikleri ve daha birçok özelliği ile Güney Kore’ye benziyor. Korelilerin çoğu bizi kardeş ülke olarak görüyor. Kore Savaşı’ndaki Türk fedakârlıklarından bahsetmiyorum bile…

2002 Kore/Japonya dünya kupasındaki üçüncülük maçının dokunaklı anını hâlâ hatırlıyorum, maç boyunca birbirimize tezahürat yapmıştık. Tokyo Yaz Olimpiyatları’ndaki kadın voleybol karşılaşmalarında birçok Güney Koreli, Türkiye’deki orman yangınlarında büyük zorluklar yaşanan Güney bölgelerinde ağaç dikmek için fonlara bağış yaptı.

Farkıysa, Türkiye yoğun etnik ve kültür çeşitliliğine sahip ancak Kore tek etniğe sahip bir ülke diyebilirim. Türkiye’deki bu çeşitlilik beni her gün ve her yerde farklı hissettiriyor, burada yaşamanın en büyük eğlencesi bu. ABD farklı kültürlerin birleştiği bir fincan ise Türkiye farklı kültürlerin buluştuğu büyük bir salata barı diyebilirim.

“Anthill’de birçok gurbetçinin yaşamasının nedeni ayrıcalıklı hissettiren ve yaşamı kolaylaştıran detaylar…”

Bir cevap yazın