Viyana

Noel pazarı eğlencesi için vizenizi hazır edin

Yeni yıl coşkusunu en iyi hissedebileceğiniz yerler, Avrupa’nın dört bir yanında kurulan etkileyici Noel pazarlarıdır. Karlar altında rengarenk ışıklar, mis gibi tarçın kokuları ve birbirinden güzel hediyelikler, bu pazarları birer masal diyarına çevirir. Vize başvuruları, uçak bileti rezervasyonları ve otel konaklamaları için hazırlıklara hemen başlayıp bu büyüleyici pazarlardan birini kaçırmayın

1. Viyana, Avusturya

Viyana’daki Noel pazarları konuklarına, nostaljik ve zarif bir deneyim vaat ediyor. Şehrin farklı yerlerinde kurulan pazarlar arasında Rathausplatz’daki Christkindlmarkt, kocaman ışıklarla süslenmiş devasa bir ağaç ile ünlü. Ayrıca geleneksel Avusturya lezzetlerinden Lebkuchen ve sıcak Glühwein (baharatlı şarap) ile ısınabilirsiniz. Tarihi Viyana binalarının büyüleyici fonunda Noel şarkıları ve konserler de marketin unutulmaz bir parçası.

Prag
Prag

2. Prag, Çekya

Prag Christmas Market, özellikle Old Town Square ve Wenceslas Square’de kurulan pazarlarıyla Avrupa’nın en etkileyici Noel pazarları arasında yer alıyor. Şehrin tarihi mimarisi ve renkli ışıkları, ziyaretçilere adeta bir peri masalının içindeymiş hissi veriyor. Pazarın simgesi haline gelen dev Noel ağacı, el yapımı süslemeler ve geleneksel Çek lezzetleri (özellikle Trdelník) ile unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Kopenhag
Kopenhag

3. Kopenhag, Danimarka

Tarihi Tivoli Bahçeleri’nde kurulan Christmas Market, Kopenhag’ın en büyüleyici Noel pazarlarından biri olarak bilinir. Renkli ışıklarla donatılmış bahçede geleneksel Danimarka lezzetleriyle dolu bu pazar, sıcak çikolata ve Æbleskiver (Danimarka’nın ünlü krep benzeri tatlısı) ile iç ısıtan bir deneyim sunuyor. Kopenhag’ın hoş mimarisi ve Tivoli Bahçeleri’ndeki eğlence dolu atmosfer, her yaştan ziyaretçi için unutulmaz anlar yaratıyor.

Colmar
Colmar

4. Colmar, Fransa

Alsace bölgesinin incisi Colmar, Strasbourg’a alternatif olarak öne çıkan bir Christmas markete ev sahipliği yapıyor. Kasabanın ortasında yer alan Petit Venise bölgesi, Arnavut kaldırımlı sokaklar ve masalsı evlerle çevrili. Colmar Christmas Market, samimi atmosferi ve etkileyici ışık gösterileriyle ünlü. Özellikle gelecek yılın trendlerine uygun el yapımı ürünler ve yerel şaraplar cazibe unsuru…

Münih
Münih

5. Münih, Almanya

Almanya’nın güneyindeki Münih, tarih ve geleneklerle dolu Marienplatz’daki Christmas Market ile ünlü. Geleneksel Alman kurabiyesi Lebkuchen, sosisleri ve sıcak şaraplarıyla bu pazar, yüzyıllık Alman Noel geleneklerini yaşatıyor. Ayrıca Kripperlmarkt adı verilen ve tamamen el yapımı bebek figürlerinin satıldığı özel bir pazar da burada kuruluyor.

Berlin
Berlin

6. Berlin, Almanya

Berlin, birkaç farklı Christmas markete ev sahipliği yapıyor, ancak en popüleri Gendarmenmarkt. Tarihi Gendarmenmarkt Meydanı’nda kurulan bu pazar, klasik müzik konserleri ve sanat gösterileriyle ziyaretçilere unutulmaz bir kültürel deneyim sunuyor. Ayrıca modern el yapımı tasarımlar ve klasik Alman lezzetlerini bulabilirsiniz.

Zürih
Zürih

7. Zürih, İsviçre

Zürih’de, şehir merkezindeki tren istasyonunda kurulan Christkindlimarkt çok ünlü. İstasyonda yer alan devasa Noel ağacı, Swarovski kristalleriyle süsleniyor ve pazarın en görkemli görüntülerinden birini oluşturuyor. El yapımı hediyeler, İsviçre çikolataları ve lezzetli fondülerle bu pazarlar, hem damak zevkinize hem de ruhunuza hitap edecek. Garın içindeki bu büyüleyici ortam, şehrin en büyük Noel pazarlarından biri.

Screenshot

8. New York, ABD

New York’taki Bryant Park Winter Village, Amerika’nın en ünlü Noel pazarlarından biri. Manhattan’ın göbeğinde yer alan bu pazar, buz pateni pisti ve yerel el işi tezgâhları ile ziyaretçilere benzersiz bir deneyim sunuyor. Şehirde ayrıca Union Square Holiday Market ve Columbus Circle Holiday Market de geleneksel Amerikan ve uluslararası hediyelik eşyalarıyla dikkat çekiyor.

Bir yanıt yazın