‘Heyecan verici bir kariyeri risk alarak inşa edersiniz’

İstanbul’da Fraser Place Anthill ve Fraser Place Antasya otellerimizle bünyesinde yer aldığımız uluslararası Frasers Hospitality’nin EMEA COO’su, İngiliz Rebecca Hollants Van Loocke. Kendisiyle EQ Dergi için keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. 2023 yılında dünyanın en önemli 40 iş kadınından biri olan Loocke; “Bizi diğerlerinden ayıran şey, herkes için unutulmaz ve yaşamı zenginleştiren deneyimler yaratmamızı sağlayan birinci sınıf hizmet ve güçlü bir topluluk duygusunun benzersiz birleşimidir” diyor.

ÖZDE GÖZLER

Bize öncelikle Frasers Hospitality hakkında genel bilgi verir misiniz biraz? Sizi diğer otel markalarından farklı kılan nedir?

Frasers Hospitality 1998’den beri konaklama endüstrisinin uzun süreli konaklama segmentinde uzmanlaşmış ve dünya çapında pek çok gezgin için ‘evden uzakta bir ev’ konseptinde deneyimli bir marka… Yıllar içerisinde, günümüz gezginlerinin değişen ihtiyaçlarını karşılamak için zengin marka portföyümüzle konaklama olanaklarımızı çeşitlendirdik. Singapur’daki kiralık iki apartman dairesinden başlayan 26 yıllık mirasımızla, güçlü operasyonel uzmanlığımız, zenginleştirilmiş yaşamın özüne odaklanan anlamlı ve konforlu konaklamalar sunmamızı sağlıyor.

Ödüllü markalarımız ve sunduğumuz hizmetler dünya çapında tanınıyor ve bugüne dek çok sayıda tesisimiz saygın sektör ödüllerine layık görüldü. Büyümeye devam ederken, mevcut pazarlardaki varlığımızı güçlendirmekten ve Fraser Residence Taipei’nin 2027’de açılacağı Tayvan da dahil olmak üzere yeni pazarlara girmekten heyecan duyuyoruz.

İngiltere’deki mülklerimizi yüzde 100 yenilenebilir enerjiyle çalıştırmaktan ağaç dikmek için EcoMatcher ile ortaklık kurmaya ve EMEA bölgesindeki sekiz tesiste BREEAM In-Use sertifikası almaya kadar tüm çalışmalarımızın merkezinde sürdürülebilirlik yer alıyor. Pride365 ve çeşitli toplumsal katılım girişimleri aracılığıyla yerel topluluklarımızı, misafirlerimizi ve çalışanlarımızı olumlu yönde etkilemeye de bir o kadar kararlıyız. Örneğin; Fraser Suites Edinburgh, misafirleri İskoçya’daki evsizlere yönelik bir yardım kuruluşu olan Fresh Start’ı bağışlarla desteklemeye teşvik ediyor.

Bizi diğerlerinden ayıran şey, herkes için unutulmaz ve yaşamı zenginleştiren deneyimler yaratmamızı sağlayan birinci sınıf hizmet ve güçlü bir topluluk duygusunun benzersiz birleşimi diyebiliriz.

Sizin şu anki işinizin detaylarıyla ilgili neler söylersiniz? Bu alanda gelecek trendlerine dair okurlarımıza ipuçları verir misiniz?

Frasers Hospitality’de EMEA COO’su olarak, bölgedeki Fraser Suites, Fraser Place, Fraser Residence ve Capri by Fraser markalarımızda 24 tesisten oluşan bir portföyü denetliyorum. Rolüm; bölge genel müdürleri, tesis ekipleri ve daha geniş çapta Frasers Hospitality çalışanları ile işbirliği yaparak işletme sahiplerimize getiri sağlamak, operasyonları sorunsuz bir şekilde yürütmek, bölgede genişlemeyi teşvik etmek ve misafirlerimize olağanüstü deneyimler sunmak. İnsan odaklı hizmet anlayışımız yaptığımız her işin merkezinde yer alıyor.

İleriye baktığımızda; uzaktan çalışma, esnek yaşam tarzları ve bleisure seyahatin yükselişiyle desteklenen ve uzun süreli konaklamalara olan talepte sürekli bir büyüme öngörüyoruz. Küresel trendler, gezginler iş seyahatlerini anlamlı deneyimlerle harmanlamaya çalıştıkça, iş seyahatlerinin muhtemelen daha uzun ve daha anlamlı hale geleceğini gösteriyor.

Kurumsal dünya net sıfır emisyona ulaşmaya odaklanırken sürdürülebilirlik işletmeler için en büyük öncelik olmaya devam ediyor. Bununla birlikte, uzun süredir devam eden pazarın büyümesiyle birlikte, bu genişlemenin birimsel olarak karbon emisyonlarını arttırmaması hayati önem taşıyor. Büyüme ve çevresel sorumluluk arasında dengeli bir yaklaşım sergilemek çok önemli. Örneğin, Fraser Suites Bangkok’un 2027’de kapılarını açacağı çığır açan bir gelişme olan One Bangkok’ta, işletmelerin etkilerini en aza indirirken nasıl başarılı olabileceklerini gösteren bir topluluk ve sürdürülebilirlik felsefesi benimseniyor. One Bangkok, fiziksel ve zihinsel sağlığı desteklemek için tasarlanmış yeşil alanlara, dinlenme tesislerine ve sağlıklı yaşam olanaklarına erişim ile bütünsel bir yaşam deneyimi sunuyor.

Türkiye’nin cazibesi artıyor

Türkiye turizmini diğer ülkelerle karşılaştırdığınız, kalite ve değer açısından ülkemizi nerede görüyorsunuz?

Zengin kültürel miras, çarpıcı manzaralar ve birinci sınıf konukseverlik altyapısı; Türkiye’yi farklı deneyimler arayan gezginler için son derece cazip bir destinasyon haline getiriyor. Bu bölge; İstanbul’un canlı şehir hayatından Antalya’nın el değmemiş sahillerine ve Kapadokya’nın tarihi harikalarına kadar hem tatil hem de iş amaçlı seyahat edenler için çeşitli olanaklar sunuyor.

Ayrıca Türkiye, turizm ve konaklama sektörlerinde hep olağanüstü hizmet sunan bir ülke. Hem kısa süreli hem de uzun süreli konaklayan misafirlere hitap eden lüks otel, kiralık daire ve tatil köylerinin sayısının artmasıyla belirginleşen altyapısına önemli yatırımlar da yaptı. Üstelik Türkiye’nin Avrupa ve Asya arasında küresel bir merkez konumunda olması, cazibesini arttırıyor ve dünyanın en iyi destinasyonlarıyla rekabet etmesine olanak tanıyor.

Nihayetinde Türkiye, yüksek kaliteli deneyimler ile zengin tarihinin ve modern olanaklarının unutulmaz cazibesi arasında mükemmel bir denge kuruyor.

2023 yılında dünyanın en önemli 40 iş kadınından biri olarak tanındınız. Bu nasıl oldu, okuyucularımıza ilham vermek için bu başarıya giden süreci biraz anlatabilir misiniz?

Konaklama sektörüne genç yaşta dahil oldum, birçok farklı otelin çeşitli departmanlarında çalıştım ve sektörü sıfırdan öğrendim. Yolculuğum kıtalara ve sektörlere yayıldı ve bu sayede konaklama, lüks kiralık daireler ve emlak alanlarında uzmanlaştım.

Paris ve İstanbul’da Hyatt Hotels’de yönetim pozisyonlarında bulundum ve İngiltere, Almanya ve Gürcistan’da on yıl boyunca Ascott Limited’de ülke genel müdürü olarak çalıştım. Her rol, yaklaşımımın merkezinde yer alan müşteri memnuniyeti ve gelir artışı anlayışımı şekillendirmeye yardımcı oldu. Konaklama sürekli gelişen bir sektördür ve tıpkı en başından beri yaptığım gibi bu sektörün sunduğu fırsatları benimsemeleri için başkalarına ilham vermek beni oldukça heyecanlandırıyor.

Sizi kişisel olarak da tanımak isteriz. Ne zaman ve nerede doğdunuz, nasıl bir ailede büyüdünüz?

İngiltere’de doğdum, Londra’da büyüdüm. Annem gerçek bir Londralıydı ve babam İskoçya’nın Glasgow şehrindendi. Her ikisi de çocukluğum boyunca çalıştılar, bu yüzden büyükannem her gün okuldan sonra iki kuzenimle birlikte kız kardeşime ve bana baktı.

Birbirine bağlı bir aileyiz; ailem her zaman bize güvenli bir barınak sağladı ve dışarı çıkıp hayallerimizi gerçekleştirmemiz için bizi teşvik ettiler. Annem de babam da çok çalıştılar. Babam tarih ve coğrafyaya tutkuyla bağlıydı, annem ise ticarete çok yatkındı, parlak bir iş kadınıydı. Etrafımız sevgi ve harika rol modellerle çevriliydi. Bence annem, büyükannem ve teyzem gerçek birer ilham kaynağıydı; kariyer sahibi ve kendi dönemlerinde öne çıkan bir kadın kuşağıydılar. Motivasyonumu ve hırsımı oradan alıyorum.

Hayattaki basit zevkleri takdir etmek

Hayata ve iş dünyasına dair temel bakış açınız, temel prensipleriniz nelerdir?

Hayata ve iş dünyasına bakış açım dürüstlük, sıkı çalışma ve açıklığa dayanıyor. Herkesin kendine özgü bir bakış açısı sunduğuna ve hepimizin birbirimizden öğrenecek bir şeyleri olduğuna inanıyorum. İnsanlara tıpkı size davranılmasını istediğiniz gibi saygı ve özenle davranmak esastır.

İş dünyasında, her fırsatı her zaman tam bir bağlılıkla kucakladım; her adımda büyümeyi ve ilerlemeyi teşvik ettim. Başarı her zaman anlık değildir ve başarısızlığın büyümenin en iyi yollarından biri olabileceğini öğrendim. Düştüğünüzde, bu öğrenmek, yeniden uyum sağlamak ve daha güçlü bir şekilde geri dönmek için bir fırsattır. İnsanları, zor olsa bile risk almaya ve tutkulu oldukları her şeye gönül vermeye teşvik ediyorum. Heyecan verici, tatmin edici bir kariyeri bu şekilde inşa edersiniz. Sebat, olumlu bir zihniyet ve hatalardan ders çıkarma isteği uzun vadeli başarının anahtarlarıdır.

Kişisel zevklerinizden, hobilerinizden, ailenizle nasıl vakit geçirdiğinizden bahsetmek ister misiniz?

Hayattaki basit şeylerden, özellikle de aile ve arkadaşlarla vakit geçirmekten keyif alıyorum. Eşim inanılmaz bir aşçı ve mutfaktaki yetenekleri beni kesinlikle şımartıyor. Sağlık ve esenlik benim tutkum. Pilates yapıyorum ve öğretiyorum ve elimden geldiğince bisiklete binmeyi seviyorum. Açık havada olmayı çok seviyorum ve hafta sonlarında genellikle rahatlayabileceğim ve doğayla yeniden bağlantı kurabileceğim uzun yürüyüşler yapıyorum.

Aynı zamanda okumayı seven biriyim ve vücudun nasıl çalıştığını öğrenmekten keyif alıyorum, bu beni gerçekten büyülüyor. Kocam ve iki kızımla geçirdiğim kaliteli zaman, enerji toplamanın en sevdiğim yolu. İster evde birlikte olalım ister dışarıda doğanın tadını çıkaralım, o bağlantı ve denge zamanlarına değer veriyorum. Günümüzün yoğun dünyasında, refahı önceliklendirmenin ve hayattaki basit zevkleri takdir etmenin önemine inanıyorum.

Bir yanıt yazın