2020 Trendleri
SICAK, SADE VE HUZURLU

Evimiz; hayatın sorunlarını, koşturmacalarını dışarıda bırakabildiğimiz, kendimizle, sevdiklerimizle baş başa kalabildiğimiz yuvamız. Bu yıl evimizin dekorasyonunda, huzuru baş köşeye oturtan, yorucu detaylardan arındırılmış bir stil hâkim.

Geçen yılın gözde rengi gri bu yıl da tahtını koruyor. Baskın griye ise başta nane yeşili olmak üzere pastel tonlar eşlik ediyor. Mavinin saf tonları, pembeyle morun en güzel karışımı mürdüm tonları, zerdaçal sarısı ve toprak renkleri de tamamlayıcı renkler olarak bu yılın gözdeleri.

SAF AHŞAP SAF BETON

Evlerimiz bu yıl hem ahşabın sıcaklığını yansıtacak hem de betonun soğukluğunu.

Zeminde, tavanda, hatta duvarlarda ahşabın da betonun da ham hallerine sıkça rastlayacağız. Çoğunlukla yan yana ya da dekorun bir parçası olarak. Bu zıtlığı birbirine bağlayacak ve ortamı yumuşatacak olansa özellikle aydınlatmalarda öne çıkan pirinç ve metal detaylar.

YUVARLAK FORMLAR

KANEPE, SEHPA VE BÜFELERDEKİ KESKİN KÖŞELERİN YERİNİ BU YIL YUVARLAK FORMLAR ALIYOR.

Mobilyalardaki düz, köşeli formlar yerlerini neotenik bir trende bırakıyor. Bu yıl sık duyacağımız bu trend; yuvarlak, kıvrımlı hatta çocuksu bir görünüm anlamına geliyor. Mekâna enerji katan yuvarlak formlar ve hezaren tekniği bu yıl kanepelerden büfelere, sehpalardan aydınlatmalara kadar uzanacak gibi görünüyor.

MUTFAKLARDA İLLE DE SİYAH

Mutfaklarda ise siyah öne çıkıyor. Tezgâhlarda kullanılan siyah mermerlere, mat siyah ahşap dolaplar ve paslanmaz çelikten siyah yüzeyler eşlik ediyor. Siyah renk, seramiklerde, armatürlerde ve mutfak mobilyalarında da karşımıza çıkıyor. Hasır ve bambu gibi malzemelere yer veren yeni nesil mutfak tasarımları, çevreye duyarlı, bitkilere yer açan ve fazlalıklardan arınmış bir tarzı öne çıkarıyor.

KARARINDA GEOMETRİK DESENLER

Bu yıl geometrik desenler de geri dönüyor. Şimdilik duvar kâğıtlarında, halılarda ve aksesuarlarda. Evlerimizi düzensizlik ve yoruculuk etkisinden korumak için geometrik desenleri kullanırken sadece sehpada, halıda ya da duvarda kullanmaya, etrafa serpiştirmemeye dikkat etmek  önemli.

DİKEY BAHÇELER

2020 trendlerinden biri de dikey bahçeler. Bahçede, balkonda, mutfakta ya da salonda konumlandırılabilen dikey bahçeler, geri dönüşüme yer açan malzemelerle kendimizin de yapabileceği bir trend. Eve renk ve canlılık katacak bitkiler, mutfakta uzanıp koparabileceğimiz otlar için, ister kendiniz tasarlayıp yapın isterseniz hazırını alın, ama mutlaka evinizde dikey bahçelere yer açın.

ŞÖMİNENİN ETRAFINDA

2020’nin en sıcak ve en nostaljik trendini sona sakladık: Şömineler. İster klasik ister modern görünümlü olsun ortak yaşam alanı salonun merkezinde şömine görmeye kendimizi alıştırmaya başlayabiliriz. Elbette çevreci, yani elektrikli olanlarını tercih edip bir sanat eseriymişçesine baş köşeyi ona ayırarak.